Vác

A Dunakanyar központjaként ismert város igazán nagy múltra tekint vissza. Az egyik máig fennmaradt okirat 1074-ben említi elsőként Vác települést. Természeti adottságainak köszönhetően már évszázadok óta lakott volt. A Duna kanyarulatában, a hegyvidék és az Alföld találkozásánál minden adott volt az emberi lét szükségleteihez.

A város fejlődését kezdetektől fogva meghatározta az egyház központi szerepe. A mindenkori püspök a település földesura is volt egyben, ami befolyást és hatalmat adott a kezébe. A püspöki központ és a főpapi udvartartás jelenléte nagy hatással volt a helyi építészetre, a kézműiparra valamint a kultúra fejlődésére.

Vác székesegyház

A XIX. század az iparosodás nagy korszaka, melyből Vác sem maradt ki. A század végére a fejlett céh ipar átalakult, a műhelyekből pedig kisüzemek és gyárak fejlődtek ki. 1848-ban nyílt meg a Pestről Vácra vezető első magyar vasútvonal. A fejlődés ezen állomása csökkentette a város kereskedelmi szerepét, azonban rengeteg új munkalehetőséget is adott neki, hiszen így a fővárosba való bejutás sokkal egyszerűbbé és gyorsabbá vált.

A kiegyezést követően a város fejlődése tovább folytatódott. Pezsgő kulturális élet, számos öntevékeny egylet és sportkör, valamint virágzó helyi sajtó jellemezte a várost. Ekkoriban alakítják ki, a Deákvárnak nevezett városrészt, és parcellázásának köszönhetően sokan költöztek erre a részre.

A magyarországi rendszerváltással Vác élete is megváltozott. A nagyipar felszámolásával a munkahelyek jelentős része megszűnt, a gazdasági élet átstrukturálódott. Az egyház az államosítások kora után ismét intézményfenntartóként jelent meg a városban. Több általános iskolában és felsőoktatású intézményben, köztük a Gábor Dénes Egyetemen kezdték meg az oktatást.

Vác ma egy dinamikusan fejlődő kisváros, fejlett intézményhálózattal, aktív közélettel, rengeteg látnivalóval és történelmi épülettel. Barokk főtere és a Duna-partja vonzza a turistákat, a kiépített kerékpárút hálózat pedig a sportolni vágyók fellegvára.

Vác diadalív

Emellett a város ipari jellege is jelentős. A 90-es évek állami cégeinek bezárását követően a városvezetés mindig az újabb cégek betelepítésén és munkahelyek létrehozásán dolgozott. A megmaradt gyárépületekbe és csarnokokba új cégek költöztek. Az egykori Taurus gumigyár üzemeltetője a Henkel Zrt. lett, a Dunai Cement Műből pedig Duna-Dráva Cement lett, és az itt szükséges adminisztrációs munkálatokon túl, mindent automatizáltak, gépesítettek. Az M2-es autópálya a mai napig vonzóvá teszi a várost a cégek számára. Az újonnan épült ipari parkban pedig a Zollner elektronikai gyár mellett az IBM számítógép-alkatrész szerelő üzeme is megtalálható.

A város tehát színes munkakínálattal rendelkezik. A VacAllas.hu a nyitott pozíciókat igyekszik összegyűjteni és a helyi álláskeresőknek prezentálni. Az oldal ingyenes és könnyen használható. A hirdetéseket időrendi sorrendben találhatjuk a legkülönfélébb kategóriákban. A kereső funkciót használva, pedig egy adott szakmára vagy cégre is képesek vagyunk keresni. A weboldalon ezen túl álláskeresési praktikákat és karrier tippeket is olvashatunk, a hatékonyabb álláskeresésért.

Cégek részéről a weboldal szintén egyszerűen használható. Regisztrációt követően a hirdetés feladás fülre kattintva választhatjuk ki, hogy városi, megyei vagy országos álláshirdetést szeretnénk feladni. A frissen regisztrált cégeknek egy próba hirdetést is biztosítva van, amivel ingyen próbálhatják ki az oldal működését. Ha időközben kérdése merülne fel a weboldallal kapcsolatban, úgy keresse az ügyfélszolgálat munkatársait.

Képek forrása: https://hu.m.wikipedia.org/wiki